De beginjaren

In 1966 ging Guus Roffelsen zijn ultieme uitdaging aan: een eigen bedrijf. Eind jaren 70 verhuisde hij ISPC naar Breda en kwam de focus te liggen op een totaalaanbod, inclusief dagverse producten. Het was het begin van een zeer snelle groei. Zoals wel vaker liep dat niet meteen van een leien dakje. Zo werden de eerste vrachtwagens met verse goederen afkomstig uit het Franse Rungis (de grootste versmarkt van Europa) enkele dagen na aankomst weggegooid.

Met z’n allen naar Breda

Maar Guus was een doorzetter en al snel bleek zijn beslissing om verse specialiteiten uit Parijs naar Nederland te halen een schot in de roos. Het nieuws dat er in Breda een groothandel was met de beste producten voor de horeca, verspreidde zich als een lopen vuurtje. Chefs uit België en Nederland reden elke week naar Breda om er in alle vroegte de nieuwste producten te zien, te proeven en te kopen. ISPC groeide zo uit tot hét ontmoetingspunt voor topkoks, een begrip voor de horeca.

Innovatie als rode draad

In 1991 verkocht Guus ISPC aan de familie Fourcroy. Ook daarna bleef ISPC zoeken naar de nieuwste en beste producten voor de horeca. Van verrassende streekproducten tot de meest exotische ingrediënten. Iets nieuws op de markt? Dan was het zeer vaak als eerste bij ISPC te koop. Dat is vandaag, bijna 50 jaar na de oprichting, nog steeds zo. Met verse en innovatieve producten van topkwaliteit is ISPC dan ook de trendsetter binnen de horecamarkt en een onmisbare partner voor elke horecaprofessional.

Sinds 1 juni 2012 is ISPC International in handen van Ivan Sabbe, ex-CEO van Lidl België. Met vestigingen in Gent, Luik en Brussel is ISPC goed voor een omzet van 85 miljoen euro en 250 personeelsleden. Sinds de overname wordt er nog steeds gefocust op de vier sterke pijlers van ISPC: het ruime assortiment, de kwalitatieve en exclusieve producten, de klantgerichte service en de continue zoektocht naar innovatieve producten. In de optimalisering van het bedrijf werden er heel wat investeringen voorzien. Zo werden o.a. de winkels volledig gerenoveerd, met focus op meer winkelplezier en energiebesparing, de achterliggende logistieke diensten werken efficiënter, de openingsuren werden aangepast, de prijzen van het basisgamma zijn scherper, etc.

Sligro Food Group Belgium

Op 23 januari 2017 werd de overname door Sligro Food Group aangekondigd. Op 2 mei 2017 werd deze afgerond en ISPC en Océan Marée behoren nu toe tot de Sligro Food Group Belgium.

Bezoek de website van Sligro Food Group Belgium of raadpleeg onze Corporate folder.

Nieuwe directeur Sligro-ISPC

Rudi Petit-Jean is de nieuwe directeur van Sligro-ISPC in België. Hij is gestart op 15 oktober en wordt verantwoordelijk voor de integratie van ISPC en de uitbouw van het vestigingennetwerk van Sligro-ISPC.