Apaq-W stelt met trots enkele Waalse streekproducten voor. Gregory Salemi ging langs bij producent Mathonet Gabriel.

‘Forel op zijn best’

Tussen de kostbare forel en het water van de Waalse rivieren bloeit al heel lang een mooie liefde. Daar waar de Amblève en de Recht samenvloeien, bouwde Gabriel Mathonet zijn visteeltbekkens waarin vissen, regenboogforel of zalmforel, volledig natuurlijk worden geteeld.

Chef Maxence Sys van het restaurant L’Autre Vie in Sint-Martens-Latem bereidt een lekker gerechtje met de verse forel.

Klik hier om het filmpje te bekijken.

 

Gregory Salemi ging ook langs bij een producent La Ferme du Vieux Tilleul.

'De fantastische Petits-Gris de Namur'

Wallonië is terecht trots de bakermat van de fantastische Petits-Gris de Namur te zijn: het toppunt van verfijning en rijkdom voor de zintuigen!

Chef Pascal Marcin van het restaurant Loungeatude in Ottignies Louvain-la-Neuve bereidt een lekker gerechtje met de escargots.

Klik hier om het filmpje te bekijken.